День пам’яті жертв політичних репресій

15 травня – День пам’яті жертв політичних репресій. “Великий терор» – масштабна кампанія масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 рр. з ініціативи керівництва СРСР й особисто Йосипа Сталіна для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства. Наслідками комуністичного терору в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії й денаціоналізація.За період «Великого терору» на території УРСР, за оцінками істориків, було засуджено 198918 осіб, з яких близько двох третин – до розстрілу. Решту було відправлено до в`язниць та таборів (інші заходи покарання охоплювали менше 1 %, звільнено було тільки 0,3 %). Вражаючі факти про «Великий терор» в Україні ❗Биківнянське поховання жертв сталінських репресій є одним із найбільших на території України. Вже встановлено імена понад 19 тисяч розстріляних громадян.‼️Спогади катів-енкаведистів та результати ексгумації тіл свідчать про характерний «почерк» вбивць. Як правило, це були постріли у потилицю або в перший шийний хребець із револьверів системи «Наган». Наган вважався точним, безвідмовним та достатньо потужним для завдання смертельного поранення, несильна віддача берегла сили катів при масових розстрілах… Пам’ятаємо!

День довкілля

Колектив Криворізького професійного ліцею долучились до щорічної акції “За чисте довкілля”! Не будемо байдужими до нашої природи! Ми за чистоту та порядок! Здобувачі освіти І курсу разом із класним керівником Ліфшиць Е. С. та майстром в/н Бурдун С. М. долучились до толоки від АрселорМіттал Кривий Ріг. Пишаємось нашою свідомою молоддю, ви найкращі!

Вітаємо команду Криворізького професійного ліцею за зайняте ІІ місце у фіналі зональних змагань з міні-футболу 68-ї обласної Спартакіади серед здобувачів освіти. Наші хлопці найкращі! Так тримати!

Підсумовуємо Шевченківський тиждень. Цьогоріч – 210 років від Дня народження великого генія! Кожен з нас знає напам’ять вірші Шевченка і цитує його у різних ситуаціях. Відстоювання незалежності – рядки Шевченка. Майдан – йдемо на барикади зі словами Шевченка.Захищаємо Батьківщину від загарбників – знов пророчі слова Шевченка. Висновок один: Шевченко нетлінний! Ще не одне покоління українців […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x